04-05-07

Start

We zijn gestart. De eerste aankopen voor ons spaarplan werden uitgevoerd.  We hebben een automatische opdracht gegeven om de eerste beursdag van de elke maand in 4 verschillende fondsen te investeren. Deze fondsen zijn :

1. KBC ECO FUND - ALTERNATIVE ENERGY KAP. : maandelijks spaarbedrag = EUR 500,- (ISIN BE0175280016 - 3% toetredingskosten - belegd in toekomstenergieën);

 2. KBC ECO FUND - WATER KAP.: maandelijks spaarbedrag = EUR 500,-         (ISIN BE0175479063 - 3% toetredingskosten - belegd in aandelen in de watersector);                    

3. DEXIA EQUITY B BRIC KAP. : maandelijks spaarbedrag = EUR 500,-            (ISIN BE0945520618 - 2% toetredingskosten - belegd in aandelen uit Brazilië, Rusland, Indië en China;    

4. FORTIS B STABILITY pensioenfonds : maandelijks spaarbedrag = EUR 135,- (jaarlijks 1.620 fiscaal aftrekbaar voor een gezin) (ISIN BE26480963 - 3% toetredingskosten - defensief: 30% aandelen/70% obligaties).

Voor de voordelen van een spaarplan verwijzen we naar onze vorige berichten  In de rechterkolom kan u de steekkaarten van de fondsen opvragen. Omdat we een vast bedrag investeren, kopen we fracties van de deelbewijzen.  Zo hebben we nu bv. 1,057 deelbewijzen van het KBC Eco Fund Alt. Energy gekocht. 1,057 maal de inventariswaarde van EUR 459,30 maakt EUR 485,48.  Als we daar 3% intredekosten bijrekenen, komen we op een totaal van EUR 500. Details kan u links onder `Portfeuille` opvragen.

Naast het spaarplan, dat we in de toekomst nog zullen uitbreiden, kopen we ook op de primaire (bij uitgifte) en secundaire markt. Zo werd het aankooporder op de BARCLAYS COMMODITY PROTECT PLUS NOTE 5 eveneens uitgevoerd.  We betaalden 97,00 voor een tegenwaarde van EUR 9.700.  De actuele prijs kan u hier opvragen: https://ecommerce.barcap.com/investorsolutions/nl.pubapp?....

Ter herinnering: we hebben primair eveneeens voor EUR 10.000 ingetekend op de ING Best Strike Europe II.  Deze note noteert vanaf maandag.

12:07 Gepost door in Orders | Permalink | Commentaren (0) | Tags: spaarplan |  Facebook |

16-04-07

Fonds in de kijker: ING BEST STRIKE EUROPE II

Tot en met 27 april kan u nog intekenen op ING BEST STRIKE EUROPE II.

De belangrijkste kenmerken zijn :  

 • Emittent : ING Bank
 • Uitgifte : 101 %
 • Nominaal : EUR 100
 • ISIN code : XS0294685325
 • 100 % participatie stijging aandelen Eurozone (EuroStoxx50)
 • looptijd = 5 jaar (7 mei 2007 tot 7 mei 2012)
 • instapkoers = laagste koers in komende 12 maanden
 • geen kapitaalsgarantie, wel bescherming tot 20 % koersdaling t.o.v. instapkoers
 • Notering : dagelijks op Euronext
 • Brochure : http://www.structuredproducts.ing.com/spg/showdocument.do...

 

Het interessante aan de Best Strike Europe is het innovatief instapmechanisme.  Gedurende het eerste jaar wordt elke dag de slotkoers van de index (EuroStoxx50) vastgesteld.  De laagste koers van al deze slotkoersen wordt de instapkoers genoemd.  Het is vanaf deze instapkoers dat u voor 100% profiteert van de stijging van de index.  U stapt dus automatisch in de markt op het meest gunstige moment de komende 12 maanden.  U hoeft zich dus geen zorgen te maken omtrent de juiste timing van een aankoop. Interessant dus als u op lange termijn posiief blijkt voor de beurs, maar op korte termijn (tot 1 jaar) lagere koersen verwacht. 

Verder bied de note ook een zekere bescherming.  Het fonds wekt met een beschermingsniveau van 80 % van de instapkoers van de index.  Indien op de vervaldag de index gelijk of hoger staat dan het beschermingsniveau (80%), dan ontvangt u het nominale bedrag (100%) terug.  U bent dus beschermd tegen een koersdaling tot 20% ten opzichte van de instapkoers (=laagste koers de komende 12 maanden) van de index.  Wanneer de eindwaarde van de index echter onder het beschermingsniveau noteert, vervalt de bescherming en is de aflossing op het einde gelijk aan de nominale waarde min de volledige daling van de index berekend vanaf de instapkoers.   In de brochure (link bovenaan) vindt u alle informatie en voorbeelden. Lees deze broschure aandachtig vooraleer u overweegt te investeren.  Wij vinden dit een innovatief product, waar meer opbrengst mogelijk is dan bij een rechtstreekse belegging in de index. Wij tekenen voor EUR 10.000,- in voor onze fondsen-portfeuille.   

Risico`s :

 • De Best Strike Europe II is geen kapitaal gegarandeerd product.  Wanneer de index op de einddatum onder de beschermingswaarde staat, loopt u volledig koersrisico vanaf de instapkoers van de index.  In het meest extreme geval dat de EuroStoxx 50 index naar EUR 0 gaat, kunt u uw gehele inleg verliezen.
 • Beleggers ontvangen geen dividenden of tussentijdse rente-inkomsten (Het dividendrendement op de index bedraagt momenteel ong. 3,2%).
 • Beleggers lopen een kredietrisico op ING Bank.
 • Of dit product voor u geschikt is, hangt af van uw beleggingsprofiel.  Neem hierover contact met uw huisbankier.

.