14-06-07

Winnen bij stijgende EN dalende beurzen

Vanaf vandaag 14 juni  kan u intekenen op het TWIN-WIN CERTFIKAAT OP AANDELEN FORTIS.

De belangrijkste kenmerken van dit certifikaat zijn :  

 

Soms moet men eens over de nationale grenzen kijken om een interessant produkt te vinden. Sinds geruime tijd geeft de Duitse bank Sal. Oppenheim allerhande eenvoudig gestructureerde certifikaten uit.  Het basispricipe van een TWIN-WIN certifikaat is eenvoudig.  U wint zowel bij stijgende aandelenkoersen als  bij dalende aandelenkoersen.  Nou, dat is pas interessant, maar waar zit dan het addertje onder de grond, zal u zich afvragen. Het bovenstaand certifikaat op Fortis wordt aan de basisprijs van EUR 30 uitgegeven (iets onder de aktuele koers van Fortis) en heeft een looptijd van 2 jaar.  Er zijn 3 mogelijke scenario`s:

 

  1. Koers Fortis op 29 juni 2009 hoger dan de basisprijs van EUR 30 (Intekenkoers):

U ontvangt 145 % van de stijging.

Voorbeeld: Eindkoers van Fortis = EUR 40,00 (stijging van 33%) .  U winst bedraagt 10 EUR x hefboom 1,45 = EUR 14,50 (48%)

 

  1. Koers Fortis op 29 juni 2009 lager dan de basisprijs van EUR 30 (Intekenkoers), maar is nooit onder het protect-niveau van EUR 22,25 gevallen:

Het verlies wordt omgezet in winst.

Voorbeeld: Eindkoers van Fortis = EUR 25.00 (daling van 16,6 % ). Het verlies wordt omgezet in winst.  U winst bedraagt hier dus EUR 5 of 16,6 %.

 

  1. Koers Fortis op 29 juni 2009 lager dan de basisprijs van EUR 30 (Intekenkoers) en is gedurende de looptijd ooit eens onder het protect-niveau van EUR 22,25 gevallen:

U ontvangt aandelen Fortis.

Voorbeeld: Eindkoers van Fortis = EUR 25 (daling van 16,6 %).  Gedurende de looptijd noteerde Fortis echter op een bepaald moment onder EUR 22,25.  U ontvangt aandelen Fortis tegen EUR 30, wat bij een eindkoers een verlies van EUR 5 of 16,6 % betekent.

 

In vergelijking tot een directe aankoop van Fortis biedt dit product vele voordelen:

  1. U profiteert voor 145 % van de stijging van de koers van Fortis;
  2. Bij een beperkte daling tot ongeveer – 25 % wordt deze daling (verlies) in winst omgezet;
  3. Enkel in het geval Fortis over 2 jaar onder EUR 30 noteert EN gedurende de looptijd eens onder EUR 22,25 noteerde, geeft deze belegging hetzelfde negatief resultaat als een directe aankoop van de aandelen.  Dit is dan het addertje.  In het slechste geval is het net alsof u aandelen bij EUR 30 gekocht zou hebben. We moeten er wel bij vermelden dat u gedurende 2 jaar geen dividend ontvangt.

We vinden dit een interessant product.  De korte looptijd van 2 jaar gekoppeld aan het overproportioneel winstpotentiaal (145%) en het meer beperkte downside risiko zijn goede argumenten voor een investering.  Bovendien lijkt Fortis ook een goede keuze. Indien het bod op ABN niet zou slagen, moet de koers opnieuw hoger kunnen.  Ook lijkt de kans groter dat Fortis bij een mislukt bod dan zelf opgejaagd zal worden (met hogere koersen als gevolg).  We tekenen in voor 3.000 certifikaten.  Aan EUR 30 per stuk betekent dit een investering voor onze portefeuille van EUR 9.000.  Afhankelijk van de bank betaalt u bij primaire intekeningen meestal geen instapkosten.  Vooraf checken !

15:09 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: twin-win fortis |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.